5 Γεγονότα για το βούτυρο Shea που δεν γνωρίζετε



01Είναι υπέροχο για μαγείρεμα

Στην πιο αγνή του μορφή, το βούτυρο καριτέ είναι βρώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαγειρικό λάδι. Τα φρούτα Shea είναι επίσης βρώσιμα και μερικές φορές οι εταιρείες σοκολάτας αντικαθιστούν το βούτυρο κακάο με το βούτυρο shea στη διαδικασία παραγωγής. Σημείωση - το μεγαλύτερο μέρος του βουτύρου shea που αγοράζουμε προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση. Πολλές εταιρείες αναμιγνύουν το shea butter με άλλα προϊόντα, αλλά εξακολουθούν να λένε shea butter στην ετικέτα, γι 'αυτό διαβάστε τα συστατικά σας για να ενημερωθείτε!



Getty Images

02Είναι λίπος

Το Shea Butter είναι το λιπαρό χρώμα του ελεφαντόδοντου που εξάγεται συνθλίβοντας και βράζοντας τους ξηρούς καρπούς που καλλιεργούνται από το δέντρο shea, το οποίο αναπτύσσεται στις σαβάνες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής. Οι καρυδιές μπορούν να βρεθούν σε 19 διαφορετικές αφρικανικές χώρες.





Getty Images

03Ήταν το Fave Cleopatra της Cleopatra που χρησιμοποιούσε το βούτυρο shea, και αναφέρεται για τροχόσπιτα από πήλινα βάζα γεμάτα με βούτυρο shea για τη χρήση της. Λέγεται επίσης ότι το shea αγαπήθηκε από τη βασίλισσα της Σεμπά και το Νεφερτίτι. Φόρτωση της συσκευής αναπαραγωγής ...04Έχει πολλά ονόματα

Η λέξη shea λέγεται ότι προέρχεται από το όνομα του δέντρου στη γλώσσα Μπαμπάρα του Μάλι. Αυτό που ονομάζουμε shea είναι επίσης γνωστό ως mangifolia, καρύδι καρυδιού, βούτυρο γκαλάμ και βούτυρο μπαμπούκ, μεταξύ άλλων.



Getty Images

05Είμαι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων

Το βούτυρο Shea είναι ένα πραγματικά χρήσιμο προϊόν. Λέγεται ότι συμβάλλει στη μείωση ή την επούλωση των ρυτίδων, των ραγάδων, των ουλών της ακμής, του κισσού δηλητηρίου, των δαγκωμάτων εντόμων, της ψωρίασης και των σημείων ηλικίας. Πιστεύεται ότι θεραπεύει τις δερματικές αλλεργίες και εστίες, και στη Νιγηρία, τρίβεται γύρω από τα ρουθούνια για να ανακουφίσει τα προβλήματα συμφόρησης και κόλπων. Το κτυπημένο βούτυρο καριτέ βοηθά για προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, προσφέρει ένα μέτρο προστασίας από τον ήλιο και βοηθά στη στεγανοποίηση της υγρασίας για τα φυσικά μαλλιά. Το shea ποιότητας τροφίμων ή καλλυντικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κεριών και για καύσιμο για λαμπτήρες.

Getty Images



Διαβάστε περισσότερα

Διασημότητα
Ο Dallas Rapper Lil φορτώθηκε νεκρός στα 20
Μόδα
Η Pyer Moss κυκλοφορεί ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή την Tracee Ellis Ross
Ψυχαγωγία
Παρακολουθήστε: Επίσημο τρέιλερ για το «Mary J. Blige's My Life» ...
Μαύρα ζευγάρια Celeb
Δεν ήμασταν έτοιμοι! 45 Διαλύσεις διασημοτήτων που δεν είδαμε ποτέ να έρχονται
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Δείτε όλες τις υπέροχες διάσημες γυναίκες που είναι έγκυες ...